Водещите марки имат много подражатели, а понякога и фалшификатите са изработени така, че човек почти не може да ги разпознае!

Ние от Поничка сме подбрали няколко съвета, които ще ви помогнат да разпознаете фалшиви електроники, преди да ги купите.

Проверете опаковката

Производителите на фалшиви продукти често пренебрегват и оставят на заден пан дизайна на опаковката. Официалният търговец винаги ще се грижи за дори и най-малките детайли на дизайна и опаковането на собствените си стоки.
Погледнете внимателно в пакета, като се обръща внимание на качеството на печат: шрифтът трябва да е четлив и последователен навсякъде.

Производителите винаги опаковат своите стоки добре, така че нищо да не се повреди по време на транспортирането. Дори ъглите на опаковките трябва да бъдат безупречни.

Погледни в инструкцията за употреба

Ръководството е паспорта на всяко приспособление. Всяка важна информация за устройството трябва да я има на езика на страната на покупката. Ако е писано на някакъв друг език и не може да се прочете, тогава това е контрабандно устройство или марка имитатор.

Обърнете внимание на материала

Всеки материал, било то пластмаса, каучук, или алуминий, трябва да бъде с високо качество. Известните марки не пестят от материали. пластмасовата обвивка трябва да е гладка, без релеф или други несъвършенства. При по-обстоен преглед на фалшив продукт лесно се разкрива евтина пластмаса с матови оттенъци и неравни повърхности.

Обърнете внимание на шрифтовете

Логото е лицето на всяка марка, и то заслужава специално внимание. Винаги е направена така, че да не бъде подправено: дори и след години употреба, логото ще бъде лесно разпознаваемо.Всички шрифтове и символи на устройството трябва да са гладки, четливи и незаличими.

Проверка на зарядното устройство

Зарядното устройство трябва да бъде пригодено за използване във вашата страна. Ако живеете в Европа, трябва да има специален блок за европейски контакти. Ако трябва да си купите адаптер или дори отделна зарядно, това е знак за предупреждение.

Обърнете повече внимание на кабелите за свързване

В оригинала, включения кабел ще пасне здраво и равномерно, докато в един фалшив ще видите неправилни ъгли и нефиксирани части. Понякога дължината на накрайника не съвпада с дълбочината на гнездото. Също така, обърнете внимание на качеството на изолацията и символите върху него.

error: :)