Озадачаващи митове и невероятни теории изобилстват в този свят и много трудно могат да бъдат приети като верни. Но от време на време светът ни шокира с неочакваните открития, които предлага.
Събрали сме серия от странни теории, които се оказаха верни.
Банкоматите идентифицират хората според техния глас, очи и физически вид.

През 2015 г. Китай ни запозна с банкомати, които идентифицират лицата на хората. Днес те служат като добър метод за борба с измамници. Има и банкомати, които разпознават гласовете на хората, както и лицата им.
Флуоридът може действително да навреди на зъбите ви.

Зъболекарите препоръчват използването на паста за зъби с флуорид като ефективен метод за предотвратяване на “гниенето” на зъбите. Но последните изследвания, проведени в Нова Зеландия, показват, че флуоридът всъщност причинява повече вреда, отколкото полза. След като влезе в тялото, може да наруши функционирането на мозъка, нервната система, стомашно-чревната система, бъбреците и черния дроб, както и да ускори естествения процес на стареене и да повиши костната чупливост.

Учените са създали хибридни животни.

Тази идея обикновено е била предмет на фантастични филмови площадки, но хибридните животни и птици наистина живеят в днешните ферми, докато в зоологическите градини в света се намират изключително необичайни диви животни. Учените вече могат да манипулират ДНК, комбинирайки най-добрите гени от два вида животни в един жив организъм. Те също са идентифицирали гени, които могат да помогнат за лечение на заболявания и увеличаване на продължителността на живота.
Захарта оказва влияние върху поведението и развитието на децата.

Обикновените въглехидрати и рафинираната захар, които причиняват рязко повишаване на нивата на глюкозата в кръвта, са източник на опасност. Група изследователи достига до заключението, че адреналинът се произвежда при деца с по-високи нива на кръвна захар в сравнение с тези на възрастните. Това оказва влияние върху тяхната концентрация и възпрепятства способността им да поглъщат информация и да контролират емоциите си. Джейми Оливър призова консумацията на захар при децата да бъде намалена доколкото е възможно, за да се избегнат опасностите от затлъстяване, кариес и други заболявания.

Далай Лама работил за ЦРУ.

През втората половина на ХХ век ЦРУ финансира тибетското движение за независимост, както и лично Далай Лама. Тази програма бе осъществена като част от кампания за дестабилизиране на комунистическите страни в контекста на Студената война. Тибетският духовен водач знаел откъде идват финансите му, но винаги е отричал връзките му с политическата кампания на ЦРУ.
Бохемският гроб е истинско място.

Това е мястото, където световният елит ходил на почивка от края на 19 век. Политиците, музикантите, художниците и изключително богатите хора се събирали в Бохемското блато, за да се насладят на най-добрите забавления и да изпълняват зловещи мистични / религиозни обреди. В началото на 2000-та, тайно заснетите кадри от камерата доказват това, което “Бохемският клуб” отказа да потвърди: тайнственото място за срещи е истинско, което предизвиква нов интерес към легендите, които са израснали около него.
Плодовият сок е вреден за децата.

Лимонената киселина често се добавя към плодовите сокове, а това вещество унищожава емайла. Резултатът е пукнатини и кухини в зъбите, където бактериите могат да се размножават. Плодовият сок не утолява жаждата ви. Той съдържа големи количества захар и причинява алергии и проблеми с стомашно-чревния тракт. Протеините, които съдържа, могат също така да предизвикат ентероколит, който може да бъде фатален. Най-добре е да се ограничи консумацията на сок на 1 чаша дневно като десерт и да се пие вода, за да се преодолее жаждата.
Има такова нещо като микро-куршум, който може да причини сърдечен удар.

Хората обикновено мислят, че подобни оръжия се появяват само във филмите на Джеймс Бонд. Въпреки това, пистолети, способни да изстрелят специални микро-куршуми, които се чувстват като нищо повече от ухапване от насекоми, всъщност съществуват. На кожата остава само червен знак, но смъртоносната отрова бързо навлиза в кръвта, причинявайки инфаркт. Това невероятно изобретение вече не се използва от тайните служби.
Тайните служби следели Ърнест Хемингуей.

Ърнест Хемингуей бил убеден, че ФБР го следва, но приятелите и близките му вярват, че е просто параноик. Десетилетия по-късно ФБР декласифицира някои от своите архиви, които показват, че известният писател наистина е бил следен. Това е резултат от връзките му с Куба. Много хора твърдят, че тази ситуация е довела до самоубийство на Хемингуей.

Цената на диамантите се поддържа изкуствено висока.


Диамантите всъщност не са толкова редки. Това по същество е просто обикновена скала и извличането й е станало по-малко трудно през последните 150 години. Въпреки това, за дълъг период от време, дружеството De Beers контролира доставките на диаманти и следователно е в състояние изкуствено да повиши цените. Те са подпомогнали тази задача чрез рекламни кампании, изобразяващи диаманти като изключително скъпи скъпоценни камъни, които винаги трябва да струват голяма сума пари, за да бъдат считани за автентични.

error: :)