Нашият екип обича полезните неща и затова реши да сподели тази интересна и вярна информация с теб.
Всички знаем, че джинджифилът е подправка, която се използва в кухнята. Напоследък той започна да се прилага и за целите на здравето при различни проблеми като гадене, смущения в храносмилателния тракт и болка. Всички наши познати говорят за неговите полезни свойства и затова колко им е помогнал.

Коренът е най-използваната част на растението. Той може да се намери в много различни форми и ако все още не го използваш, ето причините, поради които трябва да започнеш още сега:

1. Джинджифил при храносмилателни проблеми
Джинджифилът може да облекчи дразненето в стомашно-чревния тракт. Той може да стимулира отделянето на слюнка и с това помага на храна и течностите да се придвижват лесно и гладко.
Спира сутрешното гадене при бременните, помага дори и по време на лечение на рак да не се чувства гадене. Можете да използвате джинджифил, за да ви помогне да ограничите този проблем.

3. Джинджифил срещу болка
Джинджифилът намалява болките в мускулите с 25%. Той може също да намали прогресирането на мускулната болка ден след ден.

4. Джинджифил срещу възпаления
Дегенерация на ставите в организма може да доведе до ставни болки и скованост. Положителното влияние на джинджифила при такива възпаления бе потвърдено от проучване, при което са били изследвани 247 души.

5. Джинджифил срещу сърдечно-съдови заболявания
Диабет тип 2 е много разпространен и само 2 грама джинджифил на прах дневно могат да го понижат до 10% за перод от 12 седмици. Сърдечните проблеми и състояния могат да бъдат подобрени с 10%.

6. Джинджифил за по-ниски нива на холестерола
3 грама джинджифил на прах са давани на 85 души и ежедневната му употреба е намалила нивата на холестерола. При понижението на холестерола също се намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

7. Джинджифил срещу рак
Проведено е проучване за влиянието на джинджифила върху няколко вида рак. Изследването е все още в ход, но то показа, че джинджифилът значително намалява молекулите и раковите клетки в дебелото черво.

8. Джинджифилът подобрява мозъчната функция
Застаряването на мозъка е нещо естествено и зависи от това колко бързо протича този процес. Можете да използвате джинджифил, защото неговите антиоксиданти и биоактивни компоненти, могат да повлияят на мозъка и с това да увеличат времето на паметта и да подобрят реакциите.

error: :)