Когато говорим за спасителни истории включващи животни, рядко става въпрос за катерици. Оказва се, че всяка година спасителна организация и доброволци спасяват около 350 катерици.
В повечето случаи тези мили животинки са само на няколко дни и са или контузени или изоставени. Според хората, които се занимават с тази кауза, проблемите на животните идват от отрицателните взаимодействия с хората.

Много животни имат травми в следствие от превозни средства или хулигани, или хората решават да си осиновят катерица без да знаят, че тя има малки, които се нуждаят от нея. Невежеството води до много негативи…

Затова организацията се опитва да помогне на колкото се може повече животни и прави опити да образова хората. Организацията вярва, че всички ние заедно можем да полагаме малко повече усилия за природата, която ни заобикаля всеки ден.
Всяка една от катеричките има различна тежка съдба. Една например има тежка травма на главата и ветеринарите не са давали големи надежди за оцеляване, но жаждата за живот на катеричката помага в борбата.

Крайната цел на организацията е да помогне на тези сладури да се възстановят и да се върнат обратно в естествените им местообитания, където им е мястото.

Доста от катериците, за които се грижи организацията, постъпват в нейния спасителен център само на няколко дни. Няма начин едно бебе да оцелее, без положени специални грижи.

Всички, които са част от организацията със слоган „Надежда за дивите животни“ прекарват своето време от сутрин до вечер в спасителния център и полагат усилия за да отгледат тези бебета и да са до тях, когато те ще отворят очичките си за първи път.

Хората казват, че може би за повечето, катеричките не са всичко, не са дори най-бляскавите животни, но те ги обичат и ще продължават да помагат. Те обожават тези малки диви животинки, защото са на мнение, че всяко животно заслужава да живее, да порасне, да бъде щастливо.
Те казват, че доста от хората например разбират кучетата и котките, че са интелигентни, че чувстват болка, че изпитват емоции, но същото важи и за дивите животни, те също имат нужда от внимание и грижи и обич.

Невероятната работа на организацията вдъхновява хората по цял свят. Тя ни напомня, че съществата от всички форми, видове и размери, заслужават нашата любов и нашето уважение!

error: :)