Знаеш ли, че имаш невероятни способности? Да, това е така, защото ТИ си специален! Може да се изненадаш да разбереш, колко странни неща може тялото ти. Всичко от изброеното може да бъде направено от всеки човек и наистина е доста странно, но преди всичко възможно.

1. Тялото ти предсказва времето

Точно така, тялото ти наистина може да предсказва времето. Ако ставите ти скърцат, болят или се схващаш, нещата стават по-зле точно преди буря. Това е така, заради падането в атмосферното налягане, което от своя страна причинява спад в налягането на всички течности в тялото ти, усещане, което регистрира като болка. Така че, не става дума за приказки на хронично болнави старци, а научно доказан факт.

2. Предсказване на бъдещето

Предсказуемо ли е бъдещето? На съзнателно ниво по-скоро не. Изглежда обаче, че в сърцата си знаем какво ще стане. При едно изследване на участниците били показвани серии снимки – някои неутрални, а други предназначени да предизвикат реакция. Проучването показало увеличаване на сърдечния ритъм, както може да се очаква, при гледането на реакционните снимки … но пулсът всъщност се ускорявал цели 10 секунди, преди появата на снимките. Знаят ли сърцата ни, когато нещо предстои да се случи? Определено, да!

3 Изразява любовта ти

Имаш тайна забежка? Не я поглеждай в очите! Според изследванията, очите ни се разширяват, когато гледаме някого, когото обичаме. Тази реакция е контролирана от симпатиковата нервна система и се случва винаги, когато погледнем нещо, което е естетически приятно за нас. Ако не искате да се издавате, стойте на по-тъмно, където очите ви ще бъдат разширени през цялото време. По очите също така могат да познаят дали лъжеш или не, ех погледа издава всичко!

4. Физическа суперсила

Чували сте за майка, която внезапно придобива силата да вдигне автомобил, ако детето й е в опасност? Така е, това е нещо, което действително може да се случи. Освобождаването на адреналин в стресова ситуация има уникален ефект. Пулсът и дишането се ускоряват, а едновременно с това храносмилателната система спира да работи. Това позволява на мускулите ти много по-силни контракции – с други думи получаваш суперсила.

5. Да виждаш с ушите си

Слепотата е нещо ужасно, но тялото ти може да компенсира липсата на това сетиво с друго. Всеки индивид, който има намалено едно сетиво, автоматично подобрява друго. Позволява ти да виждаш … с ушите си. Ехолокацията е процес на осъзнаване на пейзажа около теб чрез звуците, които чуваш, по-точно по начина, по който звуците се отразяват и се движат в пространството. Човек на име Даниел Киш е толкова добър в това, че е станал професионален маунтин байкър (планински велосипедист), въпреки слепотата си. Никога не трябва да се отказваш от това да следваш мечтите си!

6. Забавяне потока на времето

Гледали сте Матрицата, нали? Знаете за ефекта, наречен bullet time (вид каданс), който визуализира забавянето на всичко, а вие виждате ясно как времето тече … Това обаче е нещо, което може да усетите наистина. Полицаи и хора с други професии, попаднали в стресови ситуации, са разказвали многократно как са виждали събитията на „забавен каданс“ и са успявали да осъзнаят всичко в реално време. Това е реакция при която мозъкът, в ситуация на тревога, започва да мисли много по-бързо, а като страничен ефект всичко наоколо започва да изглежда бавно. Жалко, че не можем да влизаме в това състояние по желание.

Тези суперспособности на човешкото тяло изглеждат невероятни, но ние всички ги носим в себе си. За да предизвикаме някои от тях, трябва да попаднем под огромен стрес или в голяма опасност, но други са част от ежедневието. Важното е да не подценяваме телата си, а да им обръщаме повече внимание, те могат да ни кажат много неща. Ако се научим да познаваме телата си, можем да предотвратим опасно заболяване, още преди то да се е превърнало в такова. Отдели време на себе си! Ти си най-важен!

error: :)