Начинът по който изписваме буквите, техния наклон и големина могат да разкрият някои черти от характера ни, настроението и чувствата, които сме изпитвали в момента на писането. Съществуват няколко типа почерк, които очертават вашият психологически профил. Вижте какво ще ви разкрие вашият краснопис.

Ако пишете с наклон надясно, то вие сте екстровертна личност с широк мирогледи обичате да сте сред хора.

Ако пишете с наклон наляво, вие предпочитате да работите в уединение или най-малкото да не сте на първия ред. Ако сте десняк и въпреки това наклонът на почерка ви е ляв, може би дълбоко в себе си сте бунтар по природа.

Ако пък пишете съвсем изправени букви, то вие сте практичен човек с логична мисъл, който държи под контрол емоциите си.

Ако пишете с подчертано едър шрифт, вие сте ярка личност. Много велики личности пишат по този начин и този вид почерк издава желанието на човека да бъде забелязан и да бъде център на вниманието.

Ако почеркът ви е дребен, вие сте силно съсредоточен човек, който лесно се концентрира върху текущата задача, която изпълнява. По-вероятно е да сте интровертна и срамежлива личност.

Средният големина на буквите се свързва с адаптивните хора, които бързо успяват да се аклиматизират към средата и условията, в които попадат.

Ако изписвате малко ръкописно „В“ със затворено камшиче (наклонената линия, която се изписва в посока отдолу нагоре, се припокрива с правата линия, която се изписва отгоре надолу), вероятно се опитвате да потискате чувствата си или сте си наложили ограничение за нещо, което ви коства усилия.

Ако изписвате същата буква с широко камшиче, вие сте спонтанна и уравновесена личност, която се изразява по понятен за другите начин с лекота.

Ако изписвате малко „Е“ така, че почти да не се вижда примката на камшичето, вие по-често реагирате скептично и не се влияете от аргументи на емоционална основа.

Ако изписвате тази буква с широка примка, вие се радвате на възприемчиво съзнание и любопитство към новото и непознатото.

Ако го изписвате “Л“ със заоблен връх, вие сте от хората, които обичат да доставят удоволствие на околните, стремят се да не влизат в конфронтация и винаги сте склонни да търсите компромиси

Ако пишете „Л“ с остър връх, то вие сте интелектуален тип човек, който постоянно се стреми да научава нови неща. Колкото по-висок и остър е върхът, толкова по-амбициозен е човекът, който изписва тази буква по този начин.

Ако пък пишете прекалено широко „Л“, може би сте от хората, които са избрали да се реализират в област, различна от тази, към която са имали влечение, или иначе казано сте потиснали повика на сърцето си.

Ако ръкописното ви „Л“ прилича по-скоро на печатно, то вие сте всестранно развита личност.

Друг тип почерк, който се среща сравнително често, е този, при който независимо от това дали са изписани в курсив или по-скоро печатно, отделните букви не са свързани една с друга – между тях има видимо разстояние. Този тип почерк е характерен за предпазливите хора, които постоянно са нащрек, очаквайте отнякъде да им се стовари неприятност.

Ако пък думите са изписани без каквито и да било разстояния между буквите, без прекъсване, техният автор е човек с артистична природа и креативен подход. Обикновено при този тип хора буквите с камшиче като малките „В“, „У“, „Д“, „З“ и т.н. са много дълги.

Хората, чийто стил на писане като цяло е заоблен, имат силно развита логика, а онези, които изписват буквите заострено (обърнете внимание на „К“, например), с прави черти, вместо с „бастунчета“, се отличават с бърза мисъл и отлична възприемчивост.

error: :)