Снимки доказващи в какъв уникален свят живеем и колко прекрасна планета имаме. Къде другаде можеш да намериш такива странни и уникални природни чудеса? Коя от тези снимки те впечатли най-силно?

Близо до устието на река Рио Кататамбо във Венецуела има гръмотевици и светкавици, които са там 160 дни в годината, 10 часа в денонощието, 160 пъти в час.

Коледният остров Индийския океан, е дом на над 120 милиона раци. В края на есента, те отиват на плажа за да се чифтосват колективно.

Това на пръв поглед прилича на камък, но всъщност е живо същество. Среща се по бреговете на Чили.

Това е наличие на паяци, снимката е заснета в Пакистан.

Тези необичайни облачни образувания възникват, когато силни въздушни течения се разнасят от планините под форма на вибрации.

Това прилича на замразена купчина косми. Всъщност са ледени игли, които са били заразени с бактерия Pseudomonas syringae. Резултатът е тази Eislocken.

Северното сияние е едно от най-красивите природни чудеса.

В тези снимки трябва да се вгледаш два пъти. Това явление, което ще видиш, се среща в Мексико. Плътна материя потъва към дъното на водата и се появява подводен поток. Невероятно…

Планктона нощно време…

Кратер за придобиване на природен газ, наричан „врата към ада“.

Спираща дъха снимка, това се получава когато изригне вулкан.

350 кг скални фрагменти мигрират като с магия през долината на смъртта в Калифорния – без да бъдат придвижвани от човек или машина. Сега учените са открили причината – студът и ледът правят повърхността зимата толкова гладка, че огромните камъни могат да се подхлъзнат.

Кой си е направил труда да изрисува това дърво? Никой, самата Майка природа! Това е евкалипт, кръстен „дъга“, който расте във Филиините и в Индонезия. Това дърво има кора, която умира с различни скоростти.

Какво е кипяло от вулкана Kawah Ijen на индонезийския остров? Това всъщност не е синя лава. Това е 538 градуса по Целзий по-гореща сяра, която реагира на изхода към повърхността с кислорода и се запалва веднага. Уникален природен спектакъл!

Това място се намира в Танзания съдържа толкова много сол, че трансформира тези животни след тяхната смърт в зловещи солни статуи. Зловещи и завладяващи!

error: :)