По време на един прекрасен пролетен ден през 2012 година, охранител в китайския град Нингбо прави необичайно откритие: в парка има бебе, което е само на няколко седмици и придружено с бележка. Надписът бил повече от шокиращ: „Ние ви молим да запазите тоа лошо нещо!“. В бележката се посочва, че бебето, което е момченце, е с увреден слух. Семейството му гоизоставя, защото не може да се погрижи за него.

Небрежно подхвърленото дете отива в сиропиталище, за съжаление се чувства много самотно, тъй като то е по-специално от другите деца.

На хиляди километри от Китай, в Америка едно семейство научава неговата история. Семейство, което иска да има деца и правят отчаени опити от дълго време, но без резултат. На 2 октомври 2014 година семейстото лети до Китай за да се запознае с мъникът.

При първата им среща в детския дом, жената гушка момченцето, но то започва да реве, въпреки това тя не се отказва и скоро мъничето се усмихва блажено. Изглежда е почувствало обичта на младата жена. Семейството подписва документи и осиновява момчето, като по-късно му дават името Бенет.

Детето получава много обич и внимание, тъй като жената, която го осиновява разчита езика на знаците, а нейният съпруг също е глух. След време Бенет е дарен с красива сестричка – Мила, но не след дълго семейното щастие е съсипано. Оказва се, че малкият сладур освен, че е глух, се очаква до 20 годишна възраст да ослепее напълно, тъй като страда от синдрома на Ушер.

Майката решава, че няма да остави нещата така и иска да проучи корените на Бенет и да се запознае с биологичната му майка, затова пътува отново до Китай заедно с Бенет. Срещата се осъществява и двете жени се прегръщат и разплакват. Бенет продължава да ходи на изследвания и лекарите се грижат за него и се надяват, че може неговата съдба да бъде друга и да изживее един пълноценен живот.

Късмет, малък Бенет!

За съжаление, това не е първата или последна история за изоставено дете. Какви са мотивите на родителите да извършат такав жестокост, можем ли да ги съдим за деянието им като не знаем историята им? Радвам се, че въпреки това има много хора, които са загрижени, които биха помогнали и които са готови да променят света на едно дете и да го накарат да се чувства обичано и желано в този тъй жесток свят.

error: :)