Знаете ли какво най-много притеснява хората с очилата? Драскотините по стъклото и постоянното замърсяване. Стъклените лещи могат да се замърсят и да се надраскат лесно и да изкривят гледката, което е достатъчно, за да накара човек да се побърка.

Ако стъклата имат драскотина, замъгляване, пукнатина незабавно спрете да ползвате стъклата, защото това ограничава зрението ви.

Ето защо трябва да почиствате очилата си редовно, но знаете ли какъв е най-добрият метод? Почистването с вода не става, защото само размазва и отнема много време, докато избърсвате очилата си с ризата си всъщност драскате стъклата.

За щастие за вас имаме няколко прости метода, които ще направят очилата ви съвсем нови!

СОДА ЗА ХЛЯБ

Смесете малко сода за хляб с вода, докато получите паста, след това я нанесете върху очилата си и внимателно разтъркайте кръгообразно. Изплакнете със студена вода в края и воала! Вашите очила ще изглеждат като нови!

ПАСТА ЗА ЗЪБИ

Пастата за зъби също е чудесно средство за премахване на драскотини и мръсотия от очилата ви. Сложете малко на стъклата и разтрийте с парче памук в кръгообразни движения, след което измийте очилата под течаща студена вода. Трябва да изберете пастата за зъби, която няма абразивни частици в нея и да не избелва зъбите.

НАЙ-ДОБРИЯ МЕТОД ЗА ОДРАСКВАНИЯ

Ако трябва да покриете драскотини на очилата си, ето какво можете да направите: поставете паста за зъби от двете страни на лещата, след което я разстелете добре с малко хартиена кърпа, която се търка в кръгово движение. Това ще изглади леко обектива. След това измийте лещите със студена вода и ги изсушете на хартиени кърпи.

Имайте предвид, че е важно не само да знаете как да ги почиствате правилно, а и да не позволявате да се замърсяват. За това винаги, когато не ги ползвате ги поставяйте в калъф.

Опитайте всички тези методи и вижте дали те работят за вашите видове лещи – опитайте един по един и ще видите кой метод най-добре отговаря на вашите очила!

error: :)