Компания на име „ Модна революция“ създаде уникален социален експеримент. Той цели да промени начина на мислене на хората, които пазаруват дрехи.  Този автомат се намира в Берлин и предлага на минувачите готини дизайнерски тениски за две евро (близо четири лева), но имаше неочаквана уловка.  Когато решиш, че искаш да си закупиш дрехата, първо трябва да изгледаш видео затова как евтините дрехи достигат до теб. В този клип се наблюдава експлоатирането на работниците, които работят страшно много, за много малко пари.

Видеото е заснето на 24 април или още наречен – „Денят на модната революция“. На този ден се отбелязва краха на голяма компания в Бангладеш през  2013 година, когато са били убити над 1000 работници, които са правили дрехи за големи американски компании, но в опасни за живота условия и в голяма мизерия. Трябва да знаеш, че работниците в тези заводи често са непълнолетни, ниско платени и претоварени от работа. Компанията Модна Революция има за цел да насърчи клиентите да се замислят и да си задават въпроси за дрехите, като мястото, където са били направени и при какви условия.

Във видеото, което ще видиш по-долу се казва, че непълнолетните работници се трудят по 16 часа на ден, като взимат 13 цента (приблизително 25 стотинки)на час. Погледни емоциите на хората, които станаха част от този социален експеримент. Какво е твоето мнение? Замисляш ли се когато пазаруваш?

error: :)