Авторите на книгата „Вашият код: какво говорят навиците ви за вас“, Джуди Джеймс и Джеймс Мур са направили изследване на хора, които обичат да пият кафе. Откритата връзка между кафето, което предпочитат и особеностите в характера са подробно описани в книгата. Ето какво може да научите за себе си според вида на кафето, което пиете всеки ден.

Еспресо

Бързо и просто приготвяне на кафе, обикновено се поръчва от критично настроени хора, циници, саркастици, дори и от агресивни хора. Те често сменят своите настроения, обичат да контролират другите и да бъдат лидери.

Турско кафе

Турско кафе пият хора, които са много земни и не обичат да драматизират в живота. Такива хора са уравновесени и спокойни, не обичат големи компании. Другата им страст е да се състезават.

Кафе с мляко

Такива личности харесват сигурността. Те искат да бъдат обичани и приети. Най-добре се чувстват в семейна или приятелска среда.

Кафе със сметана

Такива хора искат да са популярни, да бъдат център на внимание. Те се интересуват от модните тенденции и понякога се превръщат в позьори.

Капучино

Тук спадат целеустремените хора. Оптимисти и контактни са любителите на капучиното.

Разтворимо кафе

Тук спадат хората, които не желаят да експериментират в живота си и в секса. Те са спокоини, дори леко флегматични в отношението си към хората и ситуациите. Не забелязват дребните детайли, а се стремят към крайната цел.

Безкофеиново кафе или кафе със соево мляко

Тук става въпрос за хора, които желаят да предпазят околната среда от замърсяване, но пък не предприемат почти никакви мерки. Ако изборът на соево мляко е просто каприз, то става въпрос за човек, които обича да преиграва.

error: :)