Създателите на тази астрология са били друидите – членове на древна келтска култура. Друидите са използвали естествената си връзка със земните цикли, както и свещеното знание за този хороскоп.

По-долу са всички 13 знаци, създадени от тях:

Победител (24 декември – 20 януари)

Те винаги се опитват да намерят светлината и се считат за изключително амбициозни и мотивиращи.

Магическото очарование, което притежават, им помага да спечелят другите. Те обикновено са устойчиви на живота и се раждат като лидери.

Мислителят (21 януари – 17 февруари)

Те се характеризират с техните визуални и философски умове. Притежават дълбока мотивация и специална вътрешна страст. Оригинални и творчески; способни са да трансформират енергията, когато ситуацията е напрегната. Те могат да имат силно влияние, което произтича от уникалната им природа. Тъй като те често мислят различно, ограничението и съответствието е най-лошият им кошмар.

Чародей (18 февруари – 17 март)

Това са свободни мислители и са истински очарователни. Цветовете на техния свят са много ярки. Въпреки че понякога имат непредвидими промени в настроението, това може лесно да бъде балансирано от природата, която ги вдъхновява. Те обичат науката, изкуството, писането и духовността. Някои смятат, че са интровертни, но те всъщност се радват на света, който сами са си създали. Те могат да бъдат както реалистични, така и идеалистични.

Пионерът (18 март – 14 април)

Те са самоуверени, уверени, фокусирани и лесни за разговор. Те мразят да губят време, за да не говорят за глупости. Те се считат за отлични партньори, предприемачи и лидери, поради тяхната конкурентна и смела природа.

Наблюдателят (15 април – 12 май)

Счита се, че за свързани с Луната. Те могат да бъдат много интелигентни, творчески, интуитивни и реалистични. Някои от тях дори имат психически способности, защото имат невероятно разбиране на циклите и сезоните. Те могат да бъдат отлични учители, защото се радват на преподаването и винаги са готови да научат нещо ново. Не трябва да блокират страховете си.

Илюзионистът (13 май – 9 юни)

Те понякога са непредвидими, но обикновено са много любопитни, страстни и творчески. Те могат да бъдат и най-проницателните приятели и страхотни слушатели, защото не са способни да осъждат другите.

Стабилизаторът (10 юни – 7 юли)

Те се считат за щедри, силни, предпазващи. Техният силно оптимистичен характер ги кара да вярват, че всеки проблем има решение. Те могат да бъдат отлични учители, защото обичат да учат за родословието и историята. Те наистина харесват големи семейства и  се радват да бъдат включени в техните общности.

Владетелят (8 юли – 4 август)

Той е благороден и е роден да бъде лидер. Те могат да направят големи промени, защото са хората с власт. Те умеят да надхвърлят всяка пречка, която стои на пътя им за успех. Те могат да бъдат амбициозни, конкурентни, отдадени и винаги да постигат своите цели. Понякога могат да бъдат и перфекционисти. Те оценяват както лидера, така и поддържащата роля.

Познавачът (5 август – 1 септември)

Те са академични, интелигентни, ефективни и организирани. Те са много добри в припомнянето и рецитацията на информацията, благодарение на отличната им памет. Някои хора биха могли да ги обозначат като „ноу-хау“, но истината е, че те обичат да бъдат добре информирани. Те често се концентрират върху най-малките подробности, които могат да се превърнат в обсесивно или компулсивно разстройство. Познавачът обича да прави всичко свързано с аналитика и наука, което ги прави отлични организатори и плановици.

Балансьор (2 септември – 29 септември)

Смята се, че притежават променлива личност, подобно на сезоните. Те са нерешителни и трудни за опознаване, така че по този начин те могат да видят и двете страни на една история. Те не искат да избират страни, така че повечето хора ги виждат като съпричастни. Въпреки че понякога могат да бъдат мрачни, те също могат да бъдат елегантни и очарователни с изискан вкус

Оцеляващият (30 септември – 27 октомври)

Те се считат за лоялни, даващи и състрадателни. Обикновено са харизматични, меки и духовни. Понякога те виждат живота по-трудно, отколкото другите знаци, защото дойдоха на този свят по време на „изгряло слънце“. Въпреки това, те са наистина добри в решаването на всеки проблем, който се появява по пътя им. Стабилният поток от енергия им позволява да се справят със собствените си проблеми.

Инквизиторът (28 октомври – 24 ноември)

Те са страхотни, за да пазят тайна, според друидите. Те също така обичат да говорят истината. За да открие сърцето на въпроса, копаят дълбоко. Те се радват на добри истории, които могат да предизвикат клюки, конспирации, легенди и скандали. Всички тези особености ги правят добри детективи и журналисти. Те виждат хората като загадки, които трябва да бъдат разгадани, затова обичат хората. Въпреки че могат да ревнуват понякога, те имат силно чувство за чест и истина.

Старейшина – търсещият (25 ноември – 23 декември)

Друидите ги виждаха като тържествени и свободни духове. Макар да изглеждат като екстровертени, понякога те могат да бъдат философски и внимателно настроени. Те също са честни и открити. В резултат на интелектуалната си същност, старейшините са склонни да приемат, че винаги са прави.

error: :)