Представяме ви 7 красиви тайни на познати неща, които никой не забелязва!

Мистериозната зиг-заг линия на трамвая

Ако се вгледате внимателно във въздушните линии на трамвай, вие ще видите, че нейните контактни проводници вървят в зигзагообразна линия.
Работата е там, че всички трамваи имат пантографи, свързани с техните покриви. Горната част на пантографа постепенно се износва от надземния проводник и в крайна сметка трябва да се смени.

Жиците не са инсталирани строго по пътя на трамвая, а в зигзаг модели. Като се движи трамвая, пантографа се плъзга по дължината на кабела и го износва равномерно.

Кой убива поп купа?

В стандартно тесте карти, попът купа е изобразен по-скоро странно. Той е единственият без мустаци, а освен това той е единственият, който се появява с меч в главата му. Има няколко теории в това отношение.
-Първата хипотеза предполага, че първоначално, че размахва брадва в лявата си ръка. Въпреки това, в резултат на вековно копиране от създателите на карти, брадвата е изчезнала и тя се е превърнала по-скоро в меч.
-Друга теория твърди, че представлява емоционално нарушение на Чарлз VII (крал на Франция). Според общоприетото схващане, той полудява и слага нож в главата си от страх да не бъде отровен.
-Някои историци твърдят също, че това е Аякс Велики, докато кралица на сърцата е Елена от Троя, най-красивата жена в света. Аякс е един от ухажорите на Хелън. Но когато жената му отказа, той избира да се самоубие.

Гербът на Великобритания

Британските монети от един, два, пет, десет, двадесет и петдесет пенса изобразяват части от герба, които формират цялостта, когато се поставят заедно. Това е просто брилянтна идея, нали?

Символът отворен буркан на козметичните опаковки

Малката икона отворен буркан е PAO (Период след отваряне) символ, което информира потребителите за периода от време, в който може да се използва продукт след отварянето му.
Този символ следван от буквата “M” (месеци), може да се види на почти всеки козметичен продукт. А цифрата ви показва колко дълго продуктът ще остане добър, след като опаковката е разпечатана.

Статуята на свободата

Всеки е виждал Статуята на свободата или на живо или на снимки. Въпреки това, само няколко души знаят, че седемте шипове на короната на тази статуя представляват седемте континента на света, което показва универсалната концепция за свобода. И още един интересен факт: всеки един тежи точно 150 паунда (68 кг).
Празните страници в книгите

Вероятно сте забелязали, че много книги имат няколко празни страници в началото и / или края. Защо те са там?
Страниците на книгите често са отпечатани на големи листове хартия, а не на отделни малки такива. Издателите често печатат думата “бележки” или някакъв друг знак върху тях, така че читателите да не мислят, че са срещнали издателска грешка.

Многоцветна паста за зъби

Чудили ли сте се защо класическата паста за зъби има ивици от три цвята: бяло, синьо и червено? Оказва се, че всяка лента има различни съставки и цели.
-Флуорът (бял компонент) е най-ценната съставка в пастите за зъби, съдържащ вещества, които избелват зъбите и премахват на плаката.
-Синьо (или зелено) аква гел има антимикробно действие и освежаване на дъха.
-Червеният гел се прибавя по-късно. Той съдържа някои ключови елементи за здрави венци.
В действителност, разделяне на паста за зъби с различни цветове не е необходимо. Това е просто една умна маркетингова стратегия.

error: :)