Погледнете всеки един кран и внимателно преценете от къде водата ще потече по-бързо!
Терминът “коефициент на интелигентност” е въведен в края на 19-ти век от френския психолог Алфред Бине. Неговата цел е да определи границите на психичното развитие на човека и да категоризира голяма част от населението в съответствие с посочените параметри.

Ако сте чели “Прекрасният нов свят” от Олдъс Хъксли, знаете, че по онова време идеята била доста популярна.

По скалата на Бине повечето хора имат IQ между 85 и 114.

Ако имате резултат по-долу от тези параметри, вероятно не мислите достатъчно бързо. По-високите цифри показват гъвкав ум. Гениите имат повече от 130 пункта.

Тест, че проверете нивото си на интелигентност и внимателно помислите от кое кранче водата ще тече по-бързо!

Ако сте избрали кран номер 1
Може би не сте най-интелигентните в света, но вашата интелигентност е в рамките на средностатистическия човек. Често намирате оригинални решения, но се ограничавайте и не ги споделяйте с други хора, за да избегнете подигравки. Пробвайте и ще видите как умът ви ще започне да дава повече и по-сложни идеи.

Ако сте избрали кран номер 2
Не се отличавате с високо ниво на умствено развитие, но знаете как да насочите интелекта си в нужната посока. Навсякъде около себе си виждате възможности и сте готови да преодолеете пречките, използвайки както способностите на другите, така и вашите собствени.

Ако сте избрали номер 3
Вие очевидно мислите по оригинален начин. Вероятно околните нямат особено уважение към вас, тъй като не могат да се справят с вашия начин на мислене. Въпреки това, ако по-внимателно обяснявате своите цели и стратегии на другите хора, интелекта и ефективността на растеж няма да отнемат много време.

Ако сте избрали номер 4
Вие на практика сте гений – остава само да намерите правилните хора и информация. Вместо да губите таланта си в детайлите, се фокусирайте и накарайте мозъка си да работи за наистина важни неща. Само така ще разкриете пълния си потенциал.

error: :)